Význam konzumácie mäsitých a želatínových pokrmov
Dávam do pozornosti, prvý tohtoročný seminár v Bratislave!!
Ako som už včera avizovala v statuse nižšie, 4.2. 2020 o 17hod sa vidíme opäť v Monsters Cafe and Bar/BA Petržalka/ na 3hodinovom seminári ,,Význam konzumácie mäsitých pokrmov a želatínových jedál pre organizmus.“
Veda o mäse je nesmierne zaujímavá a pokiaľ by sme mali veľa správnych informácií, dokážeme z mäsa vyčariť nielen chuťovo vynikajúci pokrm ale aj nutrične výhodnejší s optimálnou výživovou hodnotou. Preto začiatkom februára /4.2./ bude v Bratislave seminár na túto tému, maximálne využiteľné informácie o tepelných úpravách a spracovaní mäsa. Priblížime si osud proteínov organizme človeka, podporu proteosyntézy a využitia kolagénnych zlúčením, vysvetlíme si aké možnosti ponúka vývar, huspenina, držková alebo steak. Aké mäso má význam marinovať a v čom a ako ho následne po marinovaní upravovať, prečo marinády s nízkym pH nepodporujú Maillardovu reakciu /neenzymatické hnednutie na povrchu potravín čiže o-pečenie, grilovanie/ a aké rastlinné proteázy dokážu hydrolyzovať proteíny, čo sa zíde, ak chceme jesť minútkový steak. Presne tak niektoré ovocie ako kiwi, ananás, atď. pri rôznych teplotách a pH od 4 do 7, dokážu hydrolizovať proteíny a niektoré vrátane spojivového tkaniva. Ktoré mäso je vhodné na tepelnú úpravu pečením a ktoré dusením a varením. Samozrejme vysvetlím všetko aj s opisom názorných príkladov a odpovedať budem aj na vaše otázky z inboxu a kolagéne/aj o kolagéne v rybách/, tiež o tom ako sa hydrolyzuje natívny kolagén a teplom denaturovaný kolagén pri trávení.
Miesto:
Monsters Cafe and Bar
Rusovská cesta 54, 851 01 Petržalka
17hod -20hod
Cena: 39 EUR
Prihlasovať sa môžete na terapiajedlom@gmail.com